منتديات دموع غزه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» الفرق بين thank you و thanx
طاجن السمك بالبطاطس  Icon_minitime1الأربعاء فبراير 02, 2011 6:42 am من طرف بنت الصمود

» منتديات وشبكة دموع غزه تعلن عن حملة التضامن مع الشيخ رائد صلاح لمدة 5 شهور
طاجن السمك بالبطاطس  Icon_minitime1الأربعاء فبراير 02, 2011 6:32 am من طرف بنت الصمود

» سبب نزول اية 12 من سورةة يس
طاجن السمك بالبطاطس  Icon_minitime1الجمعة يناير 28, 2011 10:09 pm من طرف الوتر الحساس

» ×× الفشة هنآاا ××
طاجن السمك بالبطاطس  Icon_minitime1الجمعة يناير 28, 2011 5:40 am من طرف بنت الصمود

» جمل رائعة....ومعاني ضائعة
طاجن السمك بالبطاطس  Icon_minitime1الخميس يناير 27, 2011 10:46 am من طرف الوتر الحساس

» اه اه اه اه وينكو يا عرب......... ارجو التثبيت
طاجن السمك بالبطاطس  Icon_minitime1الثلاثاء يناير 25, 2011 12:58 pm من طرف بنت الصمود

» محل للشۈٍۈٍۈٍڪَۈٍلآتـہ فـيَ اليآبآن
طاجن السمك بالبطاطس  Icon_minitime1الثلاثاء يناير 25, 2011 12:28 pm من طرف بنت الصمود

» احلى نكت.....
طاجن السمك بالبطاطس  Icon_minitime1الثلاثاء يناير 25, 2011 12:24 pm من طرف بنت الصمود

»  لوحة تنتظر الألـوانـ لتغدو اكثر جمالا
طاجن السمك بالبطاطس  Icon_minitime1الثلاثاء ديسمبر 07, 2010 7:47 pm من طرف ابو الروم

التبادل الاعلاني
مايو 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

اليومية اليومية


طاجن السمك بالبطاطس

اذهب الى الأسفل

طاجن السمك بالبطاطس  Empty طاجن السمك بالبطاطس

مُساهمة  الوتر الحساس الأحد نوفمبر 28, 2010 8:27 am

*****




[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]






طاجن السمك بالبطاطس
المقادير:

  • 1/2 كيلو سمك مفروم ناعم
  • 2 ثمرة بطاطس كبيرة ومُقشرة ومقطّعة حلقات
  • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
  • بصلة كبير مقطّعة شرائح
  • ملعقة كبيرة عصير ليمون
  • ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
  • ملح وفلفل
  • 2 ثمرة طماطم مقطّعة حلقات

لتحضير العجين

  • 2 كوب دقيق
  • 1/2 كوب زبدة
  • 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
  • ملعقة صغيرة بيكينج باودر
  • 2/3 كوب لبن
  • ملح وفلفل

الطريقة:
1- حمّري البطاطس في الزيت لغاية ما لونها يبقى ذهبي، بس خلّي بالك إنها ماتستويش أوي.

2- هاتي طاسة وسخّني فيها زيت الزيتون على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليه البصل وسيبيه لمدة 3 دقائق مع التقليب لغاية ما البصل يبقى طري ولونه يبقى ذهبي، وبعد كده ارفعيه من على النار.

3- هاتي طبق غويط، وحطي فيه السمك وعصير الليمون والبقدونس والملح والفلفل، وقلّبي الخليط كويس مع بعضه لغاية ما يتجانس، ويبقى عجينة سهلة التشكيل.

4- هاتي القالب اللي هتعمليه فيه وادهني قاعدته بكمية صغيرة من زيت الزيتون، ورصّي فيه حلقات البطاطس والبصل والطماطم، وبعد كده افردي عليهم عجينة السمك، ودخلي القالب في فرن ساخن عى درجة حرارة 180 وسيبيه لمدة 20 دقيقة.

5- في الوقت ده ابدئي حضّري العجينة، بإنك تخلطي كل مكوناتها مع بعض، وتضيفي عليها كمية مناسبة من الملح والفلفل، وقلّبيهم كلهم مع بعض لغاية ما كل المكوّنات تتجانس وتختلط ببعض كويس.

6- طلّعي القالب من الفرن، وافردي عليها العجينة وساوي السطح، ورشّي عليه كمية صغيرة من زيت الزيتون، ودخليه الفرن مرة تانية، وسيبيه لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما الوش يبقى لونه ذهبي.. وبالهنا والشفا.

*******************

للمزيد من مواضيعي


الوتر الحساس
الوتر الحساس
Admin

عدد المساهمات : 29
تاريخ التسجيل : 20/11/2010
العمر : 34
الموقع : فلسطين

https://palestine-m.rigala.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى