بحـث
المواضيع الأخيرة
مايو 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
طاجن السمك بالبطاطس
صفحة 1 من اصل 1
طاجن السمك بالبطاطس
*****
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
طاجن السمك بالبطاطس
المقادير:
لتحضير العجين
الطريقة:
1- حمّري البطاطس في الزيت لغاية ما لونها يبقى ذهبي، بس خلّي بالك إنها ماتستويش أوي.
2- هاتي طاسة وسخّني فيها زيت الزيتون على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليه البصل وسيبيه لمدة 3 دقائق مع التقليب لغاية ما البصل يبقى طري ولونه يبقى ذهبي، وبعد كده ارفعيه من على النار.
3- هاتي طبق غويط، وحطي فيه السمك وعصير الليمون والبقدونس والملح والفلفل، وقلّبي الخليط كويس مع بعضه لغاية ما يتجانس، ويبقى عجينة سهلة التشكيل.
4- هاتي القالب اللي هتعمليه فيه وادهني قاعدته بكمية صغيرة من زيت الزيتون، ورصّي فيه حلقات البطاطس والبصل والطماطم، وبعد كده افردي عليهم عجينة السمك، ودخلي القالب في فرن ساخن عى درجة حرارة 180 وسيبيه لمدة 20 دقيقة.
5- في الوقت ده ابدئي حضّري العجينة، بإنك تخلطي كل مكوناتها مع بعض، وتضيفي عليها كمية مناسبة من الملح والفلفل، وقلّبيهم كلهم مع بعض لغاية ما كل المكوّنات تتجانس وتختلط ببعض كويس.
6- طلّعي القالب من الفرن، وافردي عليها العجينة وساوي السطح، ورشّي عليه كمية صغيرة من زيت الزيتون، ودخليه الفرن مرة تانية، وسيبيه لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما الوش يبقى لونه ذهبي.. وبالهنا والشفا.
للمزيد من مواضيعي
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
طاجن السمك بالبطاطس
المقادير:
- 1/2 كيلو سمك مفروم ناعم
- 2 ثمرة بطاطس كبيرة ومُقشرة ومقطّعة حلقات
- 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
- بصلة كبير مقطّعة شرائح
- ملعقة كبيرة عصير ليمون
- ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
- ملح وفلفل
- 2 ثمرة طماطم مقطّعة حلقات
لتحضير العجين
- 2 كوب دقيق
- 1/2 كوب زبدة
- 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
- ملعقة صغيرة بيكينج باودر
- 2/3 كوب لبن
- ملح وفلفل
الطريقة:
1- حمّري البطاطس في الزيت لغاية ما لونها يبقى ذهبي، بس خلّي بالك إنها ماتستويش أوي.
2- هاتي طاسة وسخّني فيها زيت الزيتون على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليه البصل وسيبيه لمدة 3 دقائق مع التقليب لغاية ما البصل يبقى طري ولونه يبقى ذهبي، وبعد كده ارفعيه من على النار.
3- هاتي طبق غويط، وحطي فيه السمك وعصير الليمون والبقدونس والملح والفلفل، وقلّبي الخليط كويس مع بعضه لغاية ما يتجانس، ويبقى عجينة سهلة التشكيل.
4- هاتي القالب اللي هتعمليه فيه وادهني قاعدته بكمية صغيرة من زيت الزيتون، ورصّي فيه حلقات البطاطس والبصل والطماطم، وبعد كده افردي عليهم عجينة السمك، ودخلي القالب في فرن ساخن عى درجة حرارة 180 وسيبيه لمدة 20 دقيقة.
5- في الوقت ده ابدئي حضّري العجينة، بإنك تخلطي كل مكوناتها مع بعض، وتضيفي عليها كمية مناسبة من الملح والفلفل، وقلّبيهم كلهم مع بعض لغاية ما كل المكوّنات تتجانس وتختلط ببعض كويس.
6- طلّعي القالب من الفرن، وافردي عليها العجينة وساوي السطح، ورشّي عليه كمية صغيرة من زيت الزيتون، ودخليه الفرن مرة تانية، وسيبيه لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما الوش يبقى لونه ذهبي.. وبالهنا والشفا.
*******************
للمزيد من مواضيعي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء فبراير 02, 2011 6:42 am من طرف بنت الصمود
» منتديات وشبكة دموع غزه تعلن عن حملة التضامن مع الشيخ رائد صلاح لمدة 5 شهور
الأربعاء فبراير 02, 2011 6:32 am من طرف بنت الصمود
» سبب نزول اية 12 من سورةة يس
الجمعة يناير 28, 2011 10:09 pm من طرف الوتر الحساس
» ×× الفشة هنآاا ××
الجمعة يناير 28, 2011 5:40 am من طرف بنت الصمود
» جمل رائعة....ومعاني ضائعة
الخميس يناير 27, 2011 10:46 am من طرف الوتر الحساس
» اه اه اه اه وينكو يا عرب......... ارجو التثبيت
الثلاثاء يناير 25, 2011 12:58 pm من طرف بنت الصمود
» محل للشۈٍۈٍۈٍڪَۈٍلآتـہ فـيَ اليآبآن
الثلاثاء يناير 25, 2011 12:28 pm من طرف بنت الصمود
» احلى نكت.....
الثلاثاء يناير 25, 2011 12:24 pm من طرف بنت الصمود
» لوحة تنتظر الألـوانـ لتغدو اكثر جمالا
الثلاثاء ديسمبر 07, 2010 7:47 pm من طرف ابو الروم